İstavrit avı ve püf noktaları


İstavrit :Pek çok acemi balıkçının ilk göz ağrılarından olan istavrit yurdumuzu saran tüm denizlerde bulunmakla birlikte en lezzetli ve semiz olanları Karadeniz ve Marmara da bulunur.Özellikle yılın 12 ayında tutulabilir olması ve ekonomik değeri olması amatör balıkçıların gözünde bu balığında değerini daha da arttırmaktadır.
Yem Seçimi :İstavrit kıyıdan genellikle 10-15 iğneli ve değişik renklerde floşlardan ( parlak ipek ) üretilmiş “çapari” adı verilen takımlar ile tutulur.Tekne balıkçılığında ise iğne sayısı doğal olarak daha fazladır.Ancak bazı istisnai durumlarda 3-5 iğneli takımlara yem takılarakta tutulması icap edebilir.














NASIL YAKALANIR : İstavrit balığı güzel ülkemizin her bir denizinde bulunan muhteşem bir balık türüdür. Balık tutmaya yeni başlayan kişilerin bol olması, her yerde bulunması ve ekonomik değerinin de olması sebebiyle özellikle tercih ettiği istavrit avı yapmak içinde “çapari” isimli parlak ipekler kullanılır. Aşağıda resimde görülen çapariler oltanıza takılır istavrit yakalamak için uçlarına çapari takabilirsiniz. Çaparinin kullanılma amacı balığın dikkatini çekmesi ve yem sanıp atlamasıdır. Balık çapariye atladığında çaparinin iğnesine takılır ve balığımızı yakalamış oluruz.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mırmır avı ve püf noktaları

Barakuda avı ve püf noktaları

Kalamar avları ve püf noktaları