Karagöz avı ve püf noktaları



KARAGÖZ : Vücut oval ve yanlardan yassılaşmıştır. Sırt ve yanlar gri renklidir. Vücutta baştan kuyruğa doğru 7-8 adet koyu renkli bant, kuyruk sapında ve solungaç kapağının arkasında koyu siyah leke bulunur.
Çipuranın yakın akrabası olan Karagöz, bütün denizlerimizde, çoğunlukla Marmara ve Ege'de ılıman suların kayalıklarında yaşayan, bol bulunan ve sevilen yerli balıklarımızdandır. Sürüler halinde yaşar. Suların ısı şartlarına göre bahar aylarından Ağustosa kadar üreme yapar. Çeşitli türleri sularımızda yaşar. Kuyruğu lekeli ve çizgili olanı Isparoz / İspari olarak tanınır. Lezzetli eti ve bol avlanılmasıyla ekonomik değeri yüksek bir balıktır.

KARAGÖZ AVINDA KULLANILAN YEMLER : Karagöz avlarında kullanılan yemler : mamun , sülünez ve boru kurdu olarak tabir edilen yemler kullanılır. 




AVLAK YERLERİ : Genellikle 25-50 mt arası taşlık meralarda bulunur. 10-40 Grular halinde gezeler. Oltanıza karagözün takılması devamının olacağına işarettir. 

KULLANILAN OLTA TAKIMLARI : 

1. Köstekli takım
2. Pirçol zokalı takım
3. Serbest beden
4. Yeldirme
5. Savurma dip takımı
6. Şamandıralı takımlar


TAVSİYE EDİLEN KANCA MODELİ : 

                                           

GAMAKATSU Ls 3120N Serisi



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mırmır avı ve püf noktaları

Barakuda avı ve püf noktaları

Kalamar avları ve püf noktaları